Ads 468x60px

Η δύναμη της ανάκτησης



Μπορούμε τελικά να ανακτήσουμε από το άγχος και όλα όσα μας προκαλεί; Είναι πολλοί αυτοί που μου κάνουν τη συγκεκριμένη ερώτηση. Και η απάντησή μου πολύ απλά είναι, ΝΑΙ! Και για να είμαι ειλικρινής, ξέρω πολλά άτομα που έχουν προχωρήσει μπροστά και έχουν ανακτήσει πλήρως. Τα πιο βασικά πράγματα που χρειάζονται είναι καλή κατανόηση της κατάστασης που είστε και λίγη υπομονή. Ήμουν σε τόσο χάλια κατάσταση περνώντας μέσα από κρίσεις πανικού, παράξενες και τρομακτικές σκέψεις και πολλά πολλά άλλα για τόσο πολύ καιρό, που από μόνα τους αυτά με έκαναν να πιστεύω ότι θα πρέπει να ζήσω έτσι για την υπόλοιπη ζωή μου. Έκανα πολλές προσπάθειες ώστε να "σώσω" τον εαυτό μου πηγαίνοντας από τη μία θεραπεία στην άλλη, πράγμα που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και με έκανε να νιώθω ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα. Όμως επειδή είχα πολύ πείσμα και επιμονή, αποφάσισα τελικά να τα παρατήσω όλα αυτά και να σκεφτώ από μόνος μου ποιός είναι ο σωστός δρόμος και ευθύς και να βρω επιπλέον όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα.
Επιτέλους, έστω και για πρώτη φορά σταμάτησα να ξοδεύω χρήματα για όλες αυτές τις "θεραπείες" και έβαλα τα δυνατά μου στο να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου όσο πιο πολύ μπορούσα σχετικά με το θέμα με σκοπό να βγάλω από μόνος μου το "φίδι" από την τρύπα. Εκείνη την εποχή ειδικά μέχρι το τέλος είχα σιχαθεί, βαρέθηκα και ένιωθα τόσο πολύ εξάντληση με το να πηγαίνω από τον έναν γιατρό στον άλλο. Δεν ήθελα με τίποτα άλλο πια να μου προτείνουν κάποια συνταγή η οποία θα με γλύτωνε από το άγχος και θα απελευθερωνόμουν τελικά από αυτό, όμως αυτό που πραγματικά ήθελα ήταν σωστές και γνήσιες απαντήσεις. Αυτό που ανακάλυψα τελικά ήταν ότι η ίδια η απάντηση ήρθε από μέσα μου και πλέον ήμουν σε θέση να βοηθήσω τον εαυτό μου και να τον οδηγήσω στον σωστό δρόμο με την γνώση που απέκτησα. Από τότε και μετά ήμουν στην θέση να οδηγήσω τον εαυτό μου στην ανάκαμψη με τον σωστό τρόπο.

Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν που έμαθα ότι όλη η κατάσταση αυτή χρειάζεται απλά κατανόηση του άγχους και γενικά για το πώς αισθανόμαστε και είναι πράγματα που μας βοηθούν πραγματικά να προχωρήσουμε προς τα εμπρός με τον πιο σωστό τρόπο. Σας το λέω πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να ανακτήσετε, όταν η καθημερινότητά σας είναι πλημμυρισμένη από ανησυχία και φόβο για το πώς αισθάνεστε λόγω αυτής της έλλειψης κατανόησης της κατάστασης, προσπαθώντας να σκεφτείτε διάφορους τρόπους που θα σας γλυτώσουν από την κατάστασή σας. Και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι πέφτουν με τα μούτρα στα φάρμακα. Και μετά τι γίνεται; Δεν μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς αυτά. Τα έχουν "παραμάσχαλα" σε κάθε περίπτωση. Όμως πιστέψτε με, η πραγματική θεραπεία έρχεται από μέσα μας! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν με χίλια ζόρια αυτή τη γρήγορη θεραπεία που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πουθενά. Και αυτός είναι επίσης ο λόγος που πάρα πολλοί άνθρωποι "χάνουν" τα χρόνια τους πηγαίνοντας από τη μία θεραπεία στην άλλη χωρίς να βγάζουν άκρη.
Πέρασα τόσα πολλά χρόνια πηγαίνοντας από το κακό στο χειρότερο, μόνο και μόνο επειδή δεν είχα καμία απολύτως γνώση πάνω στο θέμα, ούτε μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος πραγματικά και τελικά κάθε μέρα μου γέμιζε με φόβο και ανησυχία. Καθόμουν και σκεφτόμουν καθημερινά χωρίς σταματημό για το τι ήταν λάθος με μένα, βασανιζόμουν για όλα όσα περνούσα και στην ουσία ήταν ο λόγος που πήγαινα από το κακό στο χειρότερο και όχι το αντίθετο. Έβαζα χωρίς έλεος τόσο πολύ άγχος και ανησυχία στο ίδιο μου το σώμα, ενώ στην πραγματικότητα αυτό μου "φώναζε" για ένα διάλειμμα που τόσο πολύ ήθελε. Τελικά αυτό που έμαθα από όλα αυτά είναι ότι η καλύτερη γνώση αποκτάται από τη στιγμή που θα περάσεις μέσα από αυτό και θα βγεις στην άλλη πλευρά. Τους σέβομαι όλους τους ανθρώπους, όμως όσον αφορά το θέμα σέβομαι μόνο εκείνους που έχουν περάσει πραγματικά μέσα από αυτό και βγήκαν στην άλλη πλευρά. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση από αυτή και μπορεί να "αποκρυπτογραφήσει" πολλά θέματα της ζωής.
Η γνώση που απέκτησα με βοήθησε να κατανοήσω τι γινόταν με μένα και μου έδειξε τι ήταν αυτό που με κρατούσε πίσω και στον ίδιο κύκλο του άγχους. Μόλις ήρθε η ώρα και συνειδητοποίησα γιατί ένιωθα έτσι, τότε είχα την δύναμη να ηρεμήσω αυτόν τον έντονο φόβο και την ανησυχία και έτσι όλα τα συμπτώματα δεν με τρόμαζαν και τόσο πολύ. Όλο αυτό το πιεστικό άγχος προκαλείται από συνήθεια, όμως όπως όλες οι συνήθειες μπορούν να αντιστραφούν έτσι γίνεται και σε αυτή τη περίπτωση. Επίσης δεν χρειαζόταν να σκέφτομαι συνεχώς τα πάντα στο μυαλό μου ώστε να μπορέσω να βρω τον λόγο που ένιωθα έτσι. Αυτό στην ουσία βοήθησε το ίδιο μου το μυαλό να ελευθερωθεί και να γίνει επίσης πιο καθαρό. Όλη αυτή η ανησυχία επιτέλους είχε σταματήσει και κατανόησα τον λόγο που ένιωθα έτσι, οπότε το σώμα μου επιτέλους θα έπαιρνε το διάλειμμα που τόσο ποθούσε.
Βέβαια για να πω την αλήθεια, η ανάκτηση ήρθε επειδή δεν την ανάγκασα με το ζόρι να έρθει και επειδή πίστεψα στις δυνατότητες του σώματός μου ώστε να επιδιορθώσει μόνο του το πρόβλημα. Σταμάτησα να ψάχνομαι από εδώ και από εκεί για μια λύση που θα με σώσει. Έδωσα έτσι στο μυαλό και το σώμα μου τον απαραίτητο χρόνο και χώρο που τόσο ήθελαν για να προχωρήσουν προς την ανάκαμψη. Και αυτή ακριβώς είναι η πρόοδος προς την ανάκαμψη. Η ανάκαμψη όπως καταλαβαίνετε θέλει τον χρόνο της, αφού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να έχουν δημιουργηθεί πολλές συνήθειες.

Με βάση αυτά θέλησα να γράψω το βιβλίο μου  "Πώς νίκησα το άγχος: Η εμπειρία και η γνώση με έσωσαν στο ταξίδι αυτό" ώστε να βοηθήσω όλους τους ανθρώπους να καταλάβουν τι συμβαίνει με αυτούς. Αν κατανοήσετε έστω και ένα σύμπτωμα, ποιός ο λόγος ύπαρξής του και πώς προκαλείται τότε θα νιώσετε πολύ διαφορετικά. Πολλοί κάνουν προσπάθειες και βλέπουν τις βελτιώσεις. Αυτό τους ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και καταλαβαίνουν πιο πολλά πράγματα για την κατάστασή τους. Αρκετοί άνθρωποι με ευχαριστούν με τα μηνύματά τους για το βιβλίο μου επειδή τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Όλοι μπορούν να ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!


..::Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα::..