Ads 468x60px

Αποπροσωποποίηση


Αποπροσωποποίηση & Αποπραγματοποίηση

"Η πραγματική αλήθεια για τις αισθήσεις του εξωπραγματικού"




Πώς θα ανακτήσετε και τι κρύβεται πραγματικά πίσω από αυτό το σύμπτωμα. Κατανοήστε επιτέλους ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Η αποπροσωποποίηση ήταν για μένα ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα και πέρασα αρκετά δύσκολες στιγμές στην καθημερινότητά μου. Με έκανε να νιώθω ότι δεν ζω στην πραγματικότητα. Όπως έχω ανακαλύψει, είναι αρκετοί αυτοί που υποφέρουν από αποπροσωποποίηση ή αποπραγματοποίηση και νιώθουν συνεχώς πολύ περίεργα και αποκομμένοι από τα πάντα. Δεν αισθάνονται το σώμα τους, είναι σαν να έχουν βγει από το σώμα τους και απλά υπάρχουν και δεν μπορούν να συνδεθούν με το περιβάλλον γύρω τους. Είναι αρκετά παράξενο, πιστέψτε με. Όμως ΜΗΝ το φοβάστε! Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι έχοντας αποπροσωποποίηση η ζωή γενικά μοιάζει σαν ένα "όνειρο" και όλα φαίνονται τόσο ψεύτικα. Κι όμως έτσι είναι, το ξέρω, έτσι ένιωθα και εγώ. Το σύμπτωμα αυτό μπορεί επίσης να σας κάνει να έχετε διάφορες παράξενες, τρομακτικές και ανησυχητικές σκέψεις, που είναι ένα ακόμα παρακλάδι αυτού και σας κάνει να νιώθετε αρκετά άσχημα και νομίζετε ότι θα συμβεί κάτι κακό. Όμως τίποτα κακό δεν πρόκειται να γίνει.

Είχα μιλήσει με πολλούς ανθρώπους που είχαν αυτό το σύμπτωμα και ένιωθαν τόσο απελπισμένοι γιατί δεν ήξεραν τι να κάνουν και ποιός ήταν ο λόγος που ένιωθαν έτσι. Μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν με το περιβάλλον γύρω τους, όλα τους φαινόντουσαν τόσο περίεργα και γενικά δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν φυσιολογικά στην καθημερινότητά τους. Όταν κάποιος βιώνει το σύμπτωμα αυτό είναι σαν να "πετάει" το μυαλό του κάπου αλλού. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν το σύμπτωμα αυτό δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει στη ζωή τους και δεν έχουν συναισθήματα για τους άλλους. Χάνουν στην ουσία την προσωπικότητά τους και όλη η αντίληψη για τον εαυτό τους αλλάζει. Λειτουργούν κάπως περίεργα σε διάφορες καταστάσεις και ξεχνούν αρκετά. Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του και αφού την έχει κλειδώσει, επιστρέφει σε λίγα δευτερόλεπτα και πάλι για να ελέγξει αν όντως την κλείδωσε. Κι όμως, δεν έχει τρελαθεί, πιστέψτε με! Στο βιβλίο μου τα εξηγώ όλα για το συγκεκριμένο σύμπτωμα μέσα από τη δική μου αληθινή εμπειρία.

Όλα έχουν όμως μια λογική εξήγηση και το σίγουρο είναι ότι νιώθετε αποπροσωποποίηση μόνο και μόνο επειδή ανησυχείτε συνεχώς για το πώς νιώθετε, "σαρώνετε" τον εαυτό σας συνεχώς, σκέφτεστε τρόπους για να απαλάξετε τον εαυτό σας από αυτό ψάχνοντας από εδώ και από κει και όλο αυτό γίνεται συνέχεια, είναι ένας κύκλος. Οπότε δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε γιατί νιώθετε συνεχώς αποκομμένοι από τα πάντα γύρω σας. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας όμως το μυαλό σας έχει κουραστεί πάρα πολύ και έχει χάσει την ανθεκτικότητά του λόγω όλης αυτής της παρακολούθησης και της ανησυχίας για τα συμπτώματά σας. Το "χτυπάτε" κάθε μέρα με αρκετές ανησυχητικές σκέψεις, τρομακτικές και παράλογες και κουράζεται ακόμα περισσότερο. Όταν για παράδειγμα, ξεκινήσετε και τρέχετε στο γήπεδο, πηγαίνοντας συνέχεια γύρω γύρω χωρίς να σταματήσετε, τότε τα πόδια σας κάποια στιγμή θα κουραστούν και έτσι μετά θα πονούν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και εδώ. Όλες αυτές οι περίεργες αισθήσεις που νιώθετε, σαν να είναι όλα ψεύτικα και σαν να είστε μέσα σε ένα όνειρο προκαλούνται επειδή το μυαλό σας είναι αρκετά κουρασμένο και χρειάζεται τον χρόνο του. Εσείς μετά νομίζετε ότι θα τρελαθείτε και θα συμβεί κάτι κακό επειδή τα νιώθετε όλα αυτά. Κι όμως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, να είστε σίγουροι. Αυτό που ζητάει το μυαλό από σας είναι να του δώσετε μια ευκαιρία να βρει τον δικό του ρυθμό, να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει από όλες αυτές τις ανησυχητικές σκέψεις που κάνετε και τον έλεγχο στα συμπτώματά σας.

Θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι το σύμπτωμα αυτό συνδέεται με το άγχος και φαίνεται να το παρουσιάζουν όλο και περισσότερα άτομα όπως έχω ανακαλύψει όλα αυτά τα χρόνια. Θα πρέπει να ξέρετε ότι το σύμπτωμα αυτό είναι προσωρινό και θα εξαφανιστεί, όπως και κάθε άλλο σύμπτωμα. Απλά δείξτε λιγάκι κατανόηση και υπομονή και με τον καιρό θα δείτε ότι θα αισθάνεστε διαφορετικά προς το καλύτερο. Αυτοί που βιώνουν αποπροσωποποίηση κάνουν διάφορες σκέψεις και νομίζουν ότι θα τρελαθούν ή ότι "το χάνουν", όμως κάτι τέτοιο ΔΕΝ πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση. Απλά έτσι νομίζουν ότι θα γίνει κάτι σοβαρό, αυτή η εντύπωση τους δίνεται λόγω της συνεχής ανησυχίας που έχουν για όλα όσα νιώθουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται να προκληθεί καμία βλάβη.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες και τις συμβουλές μου για το σύμπτωμα αυτό, καθώς και μερικές ιστορίες από ανθρώπους που έχουν περάσει μέσα από αυτό και τελικά το ξεπέρασαν, μέσα από το βιβλίο μου όπου θα σας εξηγηθούν τα πάντα ώστε να σταματήσετε να ανησυχείτε για αυτό το σύμπτωμα και να ξεκινήσετε να ζείτε την ζωή σας και πάλι.


..::Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα::..