Ads 468x60px

Εξήγηση άγχους




Κάποια στιγμή στη ζωή μας θα συναντήσουμε και θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με το άγχος. Όταν κάποιος ανησυχεί για μερικά πράγματα δεν σημαίνει ότι είναι κακό και ότι θα πάθει κάτι, είναι ο τρόπος που αντιδράει κάποιος σε διάφορα ζητήματα και αυτό είναι φυσιολογικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως μπορεί κάποιος να κουράσει τόσο πολύ το μυαλό και το σώμα του λόγω της συνεχής ανησυχίας, για κάποιο χρονικό διάστημα, που δημιουργεί με τον εαυτό του και τότε είναι που πραγματικά έρχονται οι αλλαγές στην προσωπικότητα και το ένα φέρνει το άλλο. Λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο κάποιος μπορεί να αισθανθεί άγχος, να νιώθει περίεργα και να μην ξέρει τι του συμβαίνει. Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται αφόρητη και ο τρόπος σκέψης αρχίζει να αλλάζει σιγά σιγά και ύπουλα. Επίσης αυτό το άτομο μπορεί να χάσει την επαφή με τον έξω κόσμο, να κλειστεί στον εαυτό του και να δημιουργήσει την δική του "ζώνη ασφαλείας". Η κοινωνική του ζωή έτσι περιορίζεται και δεν έχει την ικανότητα να "σπάσει" τα δεσμά που το κρατούν σε αυτή την παγίδα. Ούτε τις καθημερινές του υποχρεώσεις δεν μπορεί να ολοκληρώσει λόγω της κατάστασής του.

Είναι πολλοί αυτοί που υποφέρουν από άγχος και πρέπει να βρουν άμεσα βοήθεια ώστε να μην "εγκλωβιστούν" σε έναν κύκλο ο οποίος μπορεί να μετατραπεί σε λαβύρινθο και να μην βγάζουν άκρη. Πρέπει να κατανοήσουν την κατάστασή τους για να βοηθήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Επίσης πολλοί μπορεί να νιώθουν συνεχή κόπωση και να μην ξέρουν τον λόγο που νιώθουν έτσι, ψάχνουν να βρουν διάφορες λύσεις χωρίς να ξέρουν ουσιαστικά τι φταίει. Όταν πηγαίνουν για ύπνο δυσκολεύονται αρκετά και αυτό τους κουράζει ακόμα περισσότερο. Το άγχος μπορεί επίσης να φέρει τις αισθήσεις του εξωπραγματικού (μη πραγματικό), συνεχή ανησυχία, κατάθλιψη και πολλά ακόμα που μπορείτε να διαβάσετε μέσα από το βιβλίο μου, όπου και τα αναλύω.

Μέσα από τη δική μου εμπειρία, αυτό που έκανα τελικά ήταν να διδάξω τον εαυτό μου ώστε να προχωρήσω προς την ανάκτηση.

Όσο παράξενα κι αν ένιωθα μπροστά σε άλλους ανθρώπους, απλά δεν έδινα σημασία. Ήταν δύσκολα στην αρχή αλλά μετά όλα ήρθαν σιγά σιγά. Όλα ήρθαν σε επίπεδα και με τον δικό τους ρυθμό, δεν μπορούσα να βάζω πλέον πίεση στον εαυτό μου για να καταφέρω να νιώσω κάπως διαφορετικά. Είχα αποφασίσει να αλλάξω αυτή τη στάση που είχα και επίσης άρχισα να αισθάνομαι σαν τον παλιό μου εαυτό και όχι σαν δύο άτομα που το κάθε ένα έπρεπε να λειτουργεί αναλόγως σε διάφορες καταστάσεις. Επίσης δεν έδινα σημασία σε όσα ένιωθα γιατί είχα καταλάβει πλέον το "παιχνίδι" που μου έπαιζε το άγχος.

Έτσι κατάφερα και άλλαξα αρκετές από τις συνήθειές μου και έβλεπα τις βελτιώσεις που έκανα. Υπήρχαν αρκετές φορές που δεν ήθελα να πάω κάπου ή σκεφτόμουν να βρω δικαιολογίες για να φύγω από κάπου και αυτό με έβαλε σε άλλη κατάσταση, αυτή της αποφυγής. Μπόρεσα όμως να αλλάξω και αυτή τη συνήθεια με το να μην δίνω σημασία σε όσα σκεφτόμουν και τι μου έλεγε το ένστικτό μου, απλά έκανα αυτό που ήθελα και πήγαινα εκεί που ήθελα κατά βούληση. Δεν έπρεπε να αφήσω αυτή τη συνήθεια να μου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα γιατί τότε θα ήμουν στην ίδια παγίδα και θα συνέχιζα συνεχώς στον ίδιο κύκλο, να αποφεύγω διάφορες καταστάσεις και μέρη. Να θυμάστε ότι πολλά από αυτά που δημιουργεί το άγχος είναι μια ΣΥΝΗΘΕΙΑ και όπως όλες οι συνήθειες μπορούν να αντιστραφούν το ίδιο μπορεί να γίνει και σε κάθε περίπτωση. Με τον καιρό και όσο άλλαζα τις συνήθειές μου είχαν εξαφανιστεί αρκετοί από τους φόβους που είχα, είχα την ικανότητα πλέον να αντιμετωπίσω κάθε κατάσταση "πρόσωπο με πρόσωπο". Είχα και πάλι τον έλεγχο πίσω και αυτό με έκανε να νιώθω ακόμα καλύτερα.

Στο βιβλίο μου θα διαβάσετε πολλά περισσότερα τα οποία θα σας εξηγηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να κατανοήσετε καλύτερα την κατάστασή σας.


..::Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα::..