Ads 468x60px

Συμπτώματα άγχους




Το μόνο σίγουρο με το άγχος είναι ότι θα αισθάνεστε διάφορες ενοχλήσεις. Όταν έψαχνα απαντήσεις για διάφορα συμπτώματα που είχα, έστελνα e-mail σε άτομα που έβλεπα ότι είχαν περάσει παρόμοια ή ίδια συμπτώματα και τους ρωτούσα για να μάθω περισσότερα για αυτά. Και για να είμαι ειλικρινής είχα τόσα πολλά συμπτώματα όταν υπέφερα και πάντα ένιωθα χάλια. Τώρα πλέον βοηθάω εγώ αυτούς που υποφέρουν ώστε να κατανοήσουν τα συμπτώματά τους και να καταλάβουν επιτέλους ότι όλα αυτά είναι μέρος του άγχους και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Όμως θα πρέπει να μάθετε να μην δίνετε σημασία σε αυτά και δείτε τα για αυτό που είναι. Μην κουράζετε τον εαυτό σας με το να αναρωτιέστε συνεχώς για κάθε ένα σύμπτωμα ξεχωριστά. Όταν αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας για αυτά που νιώθετε τότε να είστε σίγουροι ότι θα δείτε βελτιώσεις. Τα δικά μου συμπτώματα άρχισαν να εξαφανίζονται όταν με τον καιρό ένιωθα το άγχος να φεύγει από μένα και τότε ένιωθα πολύ καλύτερα. Δεν καθόμουν και ασχολιόμουν άλλο πια με οποιοδήποτε σύμπτωμα και αν είχα. Μην βάζετε πίεση στον εαυτό σας με το να σαρώνετε και να ελέγχετε τα πάντα μέσα σας. Δείτε λοιπόν στον παρακάτω πίνακα αρκετά από τα πιο κοινά συμπτώματα:


Συμπτώματα άγχους
Μερικά άλλα συμπτώματα
-Ταχυκαρδία-Ξηροστομία
-Δυσκολία στην αναπνοή-Εφίδρωση
-Θολή όραση, εξιδρώματα στο μάτι-Έλλειψη ύπνου
-Νιώθετε συγκλονισμένοι, δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε-Συνεχώς ανησυχείτε
-Δυσκολία στην κατάποση, αίσθηση κόμπου στο λαιμό-Δυσκολία στην επικοινωνία με άλλους
-Περίεργες, έμμονες ιδέες-Κανένα ενδιαφέρον γενικά στη ζωή
-Κουδούνισμα στα αυτιά-Παράνοια για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι
-Υπερ-επίγνωση του εαυτού-Έλλειψη ενέργειας, νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι
-Νιώθετε ότι θα τρελαθείτε-Συναισθήματα κατάθλιψης
-Χωρίς συναισθήματα, η έλλειψη του αισθήματος για κανέναν και τίποτα-Συνεχώς ευερέθιστοι
-Πονοκέφαλοι, σφίξιμο γύρω από το κεφάλι-Ο φόβος ότι μπορεί να είστε άρρωστοι
-Ανικανότητα στο να σκεφτείτε καθαρά-Η έλλειψη σεξουαλικής ορμής
-Συναισθήματα άγχους και φόβου-Υπερκινητικοί, δεν μπορείτε να χαλαρώσετε
-Αίσθημα ζάλης, ανισορροπία-Αίσθηση του εξωπραγματικού, αποκομμένοι από τον κόσμο γύρω σας
-Αίσθηση τσιμπίματος και βελονιές στα χέρια και τα πόδια


Εγώ προσωπικά έχω περάσει μέσα από περισσότερα συμπτώματα και όλα αυτά με έκαναν να νιώθω εντελώς ανήμπορος και το μόνο που έκανα ήταν να βάζω απίστευτο φόβο στο μίγμα. Οι σκέψεις υποδεχόντουσαν η μία την άλλη και δεν ήξερα πώς να γλυτώσω από αυτή την κόλαση. Δεν χρειάζεται να μπερδεύετε άλλο τον εαυτό σας σκεπτόμενοι ότι συμβαίνει κάτι άλλο, σοβαρότερο με σας, αν νομίζετε ότι νιώθετε κάποια ή πολλά από αυτά τότε είναι πολύ πιθανό ότι υποφέρετε από άγχος και θα πρέπει να ξεκινήσετε να κατανοείτε περισσότερο την κατάστασή σας για να μην υποφέρετε πια και να μην είστε στον ίδιο βασανιστικό κύκλο.

Κάντε μια προσπάθεια και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε για όλα αυτά που νιώθετε. Μην απογοητεύεστε και μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν ελπίδες. Στην ουσία τώρα έχετε μια καθαρή εικόνα για όλα αυτά. Όλα στο μυαλό είναι! Όταν εφαρμόσετε την γνώση που θα αποκτήσετε από εδώ και κατανοήσετε τα πάντα γύρω από το θέμα, τότε θα μπορέσετε να προχωρήσετε προς την ανάκτηση. Με το να κατανοήσετε την κατάστασή σας, θα πάρει πολύ φόβο μακριά. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πάθετε κάτι κακό και σοβαρό από το άγχος. Είχα υποφέρει πάρα πολύ από όλα αυτά τα συμπτώματα και πολλά άλλα όμως ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Αντιθέτως εφάρμοσα την γνώση που απέκτησα και με τον καιρό κατανόησα πολλά περισσότερα.


..::Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα::..