Ads 468x60px

Ερωτήσεις-απαντήσεις



Διαβάστε παρακάτω κάποιες δημοφιλείς ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους ώστε να έχετε μια γενική εικόνα για το θέμα:

1η ερώτηση: Γιατί έτυχε σε μένα όλη αυτή η κατάσταση και το άγχος με έχει κυριεύσει;

Πιστέψτε με, σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με την τύχη. Απλά όλο αυτό που ζείτε σας δείχνει ότι το σώμα σας δεν μπορεί να αντέξει παραπάνω και δεν μπορεί να συνεχίσει στην ίδια πίεση που το βάζετε. Το σώμα σας έχει τον δικό του τρόπο για να σας το αποδείξει αυτό και το άγχος είναι αυτό που συμβαίνει. Απλά τα νεύρα σας είναι σε άσχημη κατάσταση προς το παρόν. Είναι σαν τον υπολογιστή, όπου εσείς φορτώνετε συνεχώς προγράμματα και κάποια στιγμή αρχίζει να "κολλάει" και έτσι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά. Το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα σας μόνο που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άγχος. Όταν το σώμα σας περνάει μέσα από πολλές καταστάσεις και έχει ξεπεράσει τα όριά του τότε αρχίζουν να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα και εσείς αρχίζετε να νιώθετε πολύ διαφορετικά από ό,τι ήσασταν πριν. Το σώμα σας σάς στέλνει τα κατάλληλα σήματα ώστε να καταλάβετε ότι δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει στον ίδιο ρυθμό πίεσης. Μπορεί επίσης να ανησυχείτε για διάφορα θέματα, όπως για την δουλειά σας και πολλά άλλα και όλα αυτά σας φέρνουν σε αυτή την κατάσταση. Απλά μην δίνετε σημασία και μην νομίζετε ότι είναι τυχαίο όλο αυτό που περνάτε. Πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση για κάθε περίπτωση.

2η ερώτηση: Όλα αυτά που νιώθω θα εξαφανιστούν;

Πιστέψτε με, όλα θα φύγουν και σας το λέω 100% με σιγουριά. Μέσα από την εμπειρία μου έχω καταλάβει πολλά πράγματα και έχω ανακαλύψει ότι είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημά τους και νομίζουν ότι θα είναι έτσι για πάντα. Λάθος τραγικό! Μόλις έρθει η στιγμή και κατανοήσετε την κατάστασή σας και ποιός ο λόγος που νιώθετε έτσι τότε θα καταφέρετε πολλά πράγματα. Μην ψάχνετε από δω και από κει για κάποια λύση. Η λύση βρίσκεται μέσα σας!

3η ερώτηση: Γιατί μου περνούν συνέχεια από το μυαλό πολλές αρνητικές και τρομακτικές σκέψεις όλη τη μέρα;

Πολλές φορές λόγω της κατάστασης που είστε το μυαλό δεν μπορεί να ξεκουραστεί, νιώθετε συνεχώς ανησυχία για όλα αυτά που νιώθετε και αυτό με τη σειρά του σας κάνει να έχετε διάφορες τέτοιες σκέψεις. Ψάχνετε από δω και από κει για διάφορες λύσεις χωρίς όμως να βγάζετε άκρη και είναι κάτι που σας κουράζει ακόμα περισσότερο. Όλες αυτές οι σκέψεις "τρυπώνουν" στο κεφάλι σας επειδή συγκεντρώνεστε πάρα πολύ στον εαυτό σας. Με το παραμικρό νιώθετε έντονο φόβο και το μυαλό σας κολλάει πολύ εύκολα σε διάφορες τέτοιες σκέψεις. Τελικά γίνεται μια συνήθεια και οι σκέψεις αυτές έρχονται απρόσκλητες με αρκετή δύναμη κάθε φορά. Νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ηρεμήσετε από όλες αυτές τις σκέψεις και νομίζετε ότι θα "σκάσει" το κεφάλι σας επειδή σκέφτεστε συνεχώς τις σκέψεις αυτές και κολλάτε μαζί τους.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κάτι σοβαρό με σας, απλά το μυαλό σας είναι πάρα πολύ κουρασμένο και κολλάει σε κάθε τέτοια σκέψη. Μην τις φοβάστε! Μπορεί να κάνετε πολλές σκέψεις για κάθε μία ενόχληση που μπορεί να νιώσετε και θα νομίζετε ψευδώς ότι συμβαίνει κάτι κακό ή ότι έχετε κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί, απλά το κουρασμένο σας μυαλό παίζει τα κόλπα του. Αν όντως νιώθετε έτσι τότε σας παρακαλώ απλά δείτε τα πράγματα διαφορετικά και κατανοήστε ότι όλες αυτές οι σκέψεις δεν έχουν καμία απολύτως σημασία και φταίει η κατάσταση στην οποία είστε. Απλά αφήστε τις σκέψεις αυτές να πάνε στο καλό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σας δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες ερωτήσεις-απαντήσεις στο βιβλίο μου αναλυτικότερα.


..::Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα::..