Ads 468x60px

Άγχος και διατροφή



Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου όταν αγχωνόμαστε νιώθουμε ότι θέλουμε να φάμε ό,τι βρούμε μπροστά μας και ιδιαίτερα τροφές "απόλαυσης" ή επίσης μπορούμε να καταφύγουμε στην κατανάλωση αλκοόλ και να δημιουργήσουμε κάποιες άσχημες συνήθειες προσπαθώντας έτσι να κάνουμε κάτι για να νιώσουμε κάπως καλύτερα.

Αν προσπαθήσετε να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας αλλά και στον τρόπο ζωής σας, αυτό θα σας βοηθήσει σε πολλά θέματα για την κατάστασή σας και θα σας κάνει να νιώθετε καλύτερα.

Κάθε φορά που έτρωγα πιο υγιεινά έβλεπα περισσότερες βελτιώσεις και είχα πιο πολλές δυνάμεις. Παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο η διατροφή στη ζωή μας και αυτό είναι κανόνας για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Εγώ όσο συνέχιζα να λειτουργώ έτσι ένιωθα καλύτερα και πιο ήρεμος, δεν παρουσίαζα τόσο έντονα διάφορα συναισθήματα και αυτό με έκανε να νιώθω καλά. Κάτι ακόμα που με βοήθησε ήταν η γυμναστική. Κάθε φορά που γυμναζόμουν "έκαιγα" όλη την υπερβολική αδρεναλίνη και ένα μέρος έντονης ενέργειας που δεν χρειαζόταν και έτσι, όπως συνήθιζα να κάνω, έδωσα μεγαλύτερη σημασία στο πρόγραμμα της γυμναστικής και της διατροφής μου.

Όλα αυτά τελικά με βοήθησαν να νιώσω καλύτερα. Δεν λέω ότι με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν όλα και θα είστε πάλι ελεύθεροι, όμως αν βάλετε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας και το τηρείτε τακτικά τότε θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Πολλά τρόφιμα μπορείτε να βάλετε στην διατροφή σας. Να τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Επίσης πολύ καλά είναι και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες Β (π.χ. τα αυγά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί κ.ά.).

Σε γενικές γραμμές το αλκοόλ δεν κάνει καλό και μπορεί να αφυδατώσει το σώμα σας με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ανήσυχοι. Απλά να βάζετε κάποιο μέτρο και θα παρατηρήσετε σιγά σιγά ότι θα νιώθετε καλύτερα. Αποφύγετε να τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα. Στην Ελλάδα, δόξα τω Θεώ, έχουμε ποικιλία από διάφορες τροφές. Πολλά άτομα έχουν τους δικούς τους μπαξέδες και καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και φρούτα. Αν αλλάξετε την διατροφή σας θα δείτε με τον καιρό ότι θα αλλάζει και η διάθεσή σας και θα νιώθετε πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό. Γεμίζουμε τις "μπαταρίες" μας πίνοντας νερό! Διάφορα ανθρακούχα ποτά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι καλό να μην τα πίνετε γιατί περιέχουν πάρα πολλή ζάχαρη και σταματήστε να πίνετε πολύ καφέ γιατί όπως είναι γνωστό περιέχει καφεϊνη, απλά μετριάστε την.

Παρακάτω σας δίνω μια λίστα με τρόφιμα όπου σας αναφέρω ποιά είναι καλά για την κατάστασή σας και ποιά όχι. Προσπαθήστε να κάνετε μερικές αλλαγές και μπορεί να δείτε κάποιες βελτιώσεις που θα σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα.



Αποφεύγετε τα εξής
Μπορείτε να τρώτε
- Λευκό ψωμί- Μπανάνες
- Ανθρακούχα ποτά- Διάφορα λαχανικά
- Επεξεργασμένα τρόφιμα- Ξηρούς καρπούς
- Πατατάκια- Κοτόπουλο
- Καφεϊνη- Ψάρια
- Αλκοόλ- Αυγά
- Σοκολάτα- Γιαούρτι
- Γρήγορη τροφή - Και πολλά άλλα φρούτα (με μέτρο)


..::Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα::..